Gjør du alt alene?

business egenbusiness gründer nettverk Apr 12, 2024

Det å starte egen business er for mange en stor drøm , men det følger også med noen utfordringer. Og be om hjelp er vel ikke det vi kvinnelige gründere er aller mest kjent for. I alle fall ikke denne gründeren. I tillegg syns jeg det har vært vanskelig å slippe kontrollen, selv om jeg vet at det frigjør tid, som jeg kan bruke på de tingene som jeg er virkelig god på.

Og det kan være litt ensomt å være gründer noen ganger, vi sitter ofte alene og skal gjøre alle oppgavene i bedriften vår selv. Vi gjør det i hvert fall i starten, når vi egentlig trenger hjelp som mest. Vi har så mange hatter, vi er sjef, markedsfører, kundeservice og regnskap. I tillegg skal vi lage innhold som selger. Og vi har en bekymring som heter penger. Kommer jeg til å lykkes? Kan jeg ta ut lønn?

Så mitt største tips til deg, som jeg ville begynt med på dag én hvis jeg skulle startet på nytt i dag, var det å skaffe meg et nettverk.  Finn andre som deg, som kan hjelpe deg, gi deg tips, og som er din heiagjeng. Tro meg du trenger noen heiarop fra sidelinjen hvis du skal drive business. Det gir ikke bare muligheten til å lære av andres erfaringer, men også muligheten til å dele dine egne utfordringer og suksesser med noen som virkelig forstår hvordan du har det, og hva det vil si å drive for seg selv. 

Og ikke vær så streng med deg selv, du jobber garantert hardt for å nå målene dine. Herlighet, for noen krav jeg har stilt til meg selv noen ganger. Jeg er både den beste og den verste sjefen jeg har hatt. Men har også lært en del viktige ting på veien, og det å be om hjelp er faktisk ikke et tegn på svakhet.

Så ikke vær redd for å be om hjelp når du trenger det, og husk at det kan være lurt med litt selskap på gründerreisen.

foto: Ida Erlandsen

Designportalen

Teknisk felleskap for grundere.

Dette er medlemsportalen hvor du kan få hjelp og inspirasjon til å lage design. Og et felleskap hvor du kan spørre om råd og hjelp når du står fast med det tekniske når du driver online business. 

LES MER OM DESIGNPORTALEN HER