Et sted må du starte, hva venter du på?

egen business egenbusiness günder start Mar 15, 2024

Å starte egen business kan være skummelt, og jeg har vel egentlig aldri vært så mye utenfor min egen komfortsone som etter at jeg startet for meg selv. Alt jeg har gjort de siste årene har til og med overrasket meg. Jeg hoppet ut i det, jeg hadde ikke tid til å vente, og helt ærlig, ikke økonomi heller. Da jeg startet SynneDesign i 2021 var jeg blakk, og måtte gi alt for å få det til. En siste sjanse for å drive for meg selv. Det var drømmen min, og det gikk bra, men det er ikke sikkert det hadde gjort det hvis jeg hadde ventet litt til.

For jeg opplever at så mange venter, de skal bare... finne den perfekte fonten, den fine fargen eller skrive den perfekte teksten. Detaljene får fokus, for det må jo være perfekt når man lanserer, må det ikke?

Men det må ikke det, som når jeg startet denne bloggen. Jeg hadde hatt blogg på to-do-listen min veldig lenge, men jeg innbilte meg at den måtte være så utrolig bra, og at teksten måtte ha en viss lengde. Så kom jeg på at det er jo min blogg, mitt innhold, hva som skal stå der er helt opp til meg. Jeg lager reglene. Så da startet jeg, og var innlegg perfekt? Langt i fra. Men det går fint, det er nemlig en begynnelse.

Hva vil du, hva er drømmen og målet ditt? Tenk på det, ha det som fokus. Da blir hver eneste ubehagelige ting enklere. Jeg tenker også på den dagen da jeg blir 90, kommer jeg til å angre den dagen hvis jeg ikke prøver? Blir det mange "tenk om jeg bare hadde...."

Det er ingenting som blir perfekt. Ikke trenger det å bli det heller, vi sier feil i en video, det er skrivefeil i teksten og designet til innlegget ble ikke helt som vi hadde tenkt. Det gjør ingenting, vi må starte, slutte med overtenking, for alle de småtingene som du bruker så utrolig mye tid på, er det bare du som ser.

Og øvelse gjør mester, det er ikke tull. For jo mer du øver, jo mer du gjør noe, jo enklere blir det, og du blir flinkere. Jeg kastet opp før jeg skulle ha min første livesending (helt sant), nå har det blitt til noe jeg trenger å gjøre for at businessen min skal være synlig. Og jeg lager og legger ut videoer hver eneste uke, og ingen av de er perfekte.

Så bare start, bare vær deg. For det er godt nok.

Og du tjener ikke penger mens du venter. Et sted må du starte.

 

Designportalen

Teknisk felleskap for grundere.

Dette er medlemsportalen hvor du kan få hjelp og inspirasjon til å lage design. Og et felleskap hvor du kan spørre om råd og hjelp når du står fast med det tekniske når du driver online business. 

LES MER OM DESIGNPORTALEN HER